Wednesday, March 14, 2012

Sembunyikan Alamat IP Anda Dengan Mengunakan Auto Hide IP

2 comments
Pernah tak komputer anda kena "hack"??
Pernah tak anda kena banned di satu laman forum??
Adakah anda ingin menyembunyikan identiti anda semasa melayari internet??
Anda ingin menghantar email dari sumber yang tidak diketahui (secara anonymously)??

Jika semua pertanyaan saya itu mendapat jawapan "YA" dari pada anda, maka anda berada pada tempat dan masa yang betul kerana di sini anda akan mengetahui cara menyembunyikan Alamat IP anda untuk tujuan dan pengelakkan daripada perkara di atas ni. Satu software yang sesuai untuk itu adalah Auto Hide IP.Auto Hide IP adalah sebuah aplikasi kecil yang sangat mudah dan amat berkesan dalam menyembunyikan alamat IP anda. Terdapat beberapa sebab yang membuatkan anda patut untuk anda menyembunyikan Alamat IP anda dengan mengunakan Auto Hide IP ini, iaitu ;

  1. Mengelakkan maklumat penting anda dicuri oleh para pengodam yang boleh mengodam komputer anda dengan hanya mengetahui alamat IP anda.
  2. Memungkinkan anda dapat berforum di laman forum yang mem-banned Alamat IP anda.
 Cara mengunakannya ;
  1. Pertama sekali anda perlu download aplikasi ini di sini. Selesai mendownload, install pada komputer anda seperti biasa.
  2. Setelah itu, anda buka aplikasi tersebut. Anda akan dapat melihat interface-nya yang sangat ringkas seperti gambar dibawah ini. Sila pilih negara untuk Alamat IP Palsu anda yang secara tidak langsung akan menyembunyikan alamat IP sebenar anda.

Ok..Semoga bermanfaat~ Wassalam!!

# Sumber : Sila klik di sini

2 Responses so far.

  1. wah..software yang berguna. bagus untuk keselamatan melayari internet ni (^_^)

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...