Tuesday, March 13, 2012

Lihat Updated Wikipedia In Real Time Di Wikistream

0 comments
Kalau sebelum ini saya pernah buat entry mengenai Berapa Tebalkah Wikipedia Sekiranya Dibukukan? dan pada kali ini saya ingin membuat entry mengenai wikipedia juga, namun dengan cerita yang lain dari yang lalu. Baiklah, sebelum tu tentu anda tertanya-tanya seberapa banyak dan lajunya updated bagi laman Wikipedia ini. Jika begitu jawapannya ialah Wikistream. Laman ini akan memperlihatkan kepada anda updated (samaada post terbaru atau pun edit post yang sediaada) pada masa sebenar (real-time). Laman ini sangat baik buat anda yang sentiasa ingin membaca artikel yang "fresh" dan "refresh"..<~[faham la tu kan maksud saya???]

 
Terdapat beberapa fungsi yang anda boleh tetapkan sendiri mengikut kemahuan anda. Yang ni mudah saja, rasanya tak payah la saya nak cakap panjang lebar.  Apa yang pasti melalui laman ini, anda dapat melihat sendiri updated yang berlaku dalam laman web Wikipedia ada masa sebenar. Ok, Chaw~

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...