Monday, March 19, 2012

Baca, Dengar dan Hayati Ayat-Ayat Al-Quran Mengunakan QuranReciter 4.0

4 comments
Jika anda ingin membaca, mendengar dan menghayati makna-makna ayat-ayat suci Al-Quran dengan pelbagai bahasa terjemahan, anda patut mengetahui aplikasi yang bernama QuranReciter 4.0 ini.





Ciri-ciri:
  1. Bacaan audio lengkap daripada Sa'ad Al-Ghamdi.
  2. Memaparkan Teks Bahasa Arab dan 3 Terjemahan mengikut pilihan penguna.
  3. Terjemahan terdapat dalam 25 bahasa (download berasingan.)
  4. Fail audio tersimpan dalam format MP3
  5. Terdapat 2 pilihan sama ada membaca satu-satu ayat (MODE VERSE) atau membaca keseluruhan surah (MODE RANGE).
  6. Tersedia dengan beberapa fungsi Keyboard Shortcut.
Jika anda inginkan software ini, terus sahaja ke laman web pembangunnya (klik di sini). Di sana nanti, anda boleh men-download software Quran Reciter 4.0, Fail-Fail Audio dan Plugin untuk Penterjemahan dalam 25 bahasa yang berbeza. Ok. Semoga bermanfaat~

Sumber : http://www.shaplus.com


4 Responses so far.

  1. salam singgah sini (^_^)

    software yang cukup berguna..terima kasih atas perkongsian

  2. salam singgah (^_^)

    camne ngn soft sony vegas tu..dah ley install lum. cbe pastikan nama product dan version yang btl masa nak patch tu. admin buat hari tu ok jer..mmg akan amik mse sikit

    soft sony ni mmg susah nak crack berbanding ngn lain. sony kan syarikat besar...huhu. so, security dorang memang ketat sikit (^_^)

  3. Ohw~em...nanti saya cuba lagi~

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...