Wednesday, February 22, 2012

Inovasi Dalam Tahun 3000 (Akan Datang)

0 comments
~Salam~

Kehidupan manusia terus berevolusi dengan pelbagai inovasi yang memungkinkan semua perkara mustahil menjadi kenyataan. Kadang-kadang sesuatu yang tidak pernah terfikir pun akan terfikir juga.


Artificial Intellegence (AI) atau kecerdikan buatan pada komputer akan semakin berinovasi dengan menghukum anda atas "kenakalan" yang anda lakukan semasa berada dihadapan komputer.. Jadi, hati-hati mengunakannya.


Kerja sebagai make-up artist menjadi semakin mudah. Maka dengan itu, make-up artist bukanlah pilihan kerjaya yang mendatangkan hasil di masa hadapan kerana saya pasti gaji pun semakin rendah.


Kenderaan bermotor seperti kereta tidak terbatas di darat sahaja. Anda boleh memandu di dalam air.


Mencukur lebih mudah dengan kurang iritasi. Sudah tentu syarikat pencukur lain tergugat dengan benda ni.


Senaman pun boleh dilakukan semasa tidur.  Tapi saya tak pasti samaada benda ni membuatkan kesihatan anda lebih baik atau pun tidak.Huhuhu~ No resting ya~


Jeans + Kerusi = Kerusi mudah alih.  Di mana-mana dan pada bila-bila masa anda boleh merehatkan diri dengan duduk sebentar~


Topi atau "cap" berfungsi sebagai helikopter yang akan menerbangkan anda ke destinasi yang anda inginkan. Lebih laju dan mesra alam. Ye ke mesra alam???


Bagi seorang pelajar, anda seharusnya menempah beg berjalan ini. Kalau pada masa ini anda yang terpaksa membawa beg anda. Maka akan datang, tidak lagi kerana ia yang akan membawa anda.


# Adakah ini inovasi yang membawa kebaikan?? Entah la.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...