Tuesday, February 28, 2012

Cara Mudah Dan Berkesan Membuat Carian di Google [Video]

0 comments
The Search Team Google telah membuat satu video ringkas yang berkaitan dengan cara-cara membuat carian di engin carian Google dengan mudah dan berkesan. Video ringkas (1.48 minit) ini akan menerangkan kepada anda bagaimana anda dapat menjimatkan masa ketika membuat carian, kerana kadang-kadang kita (mungkin saya je..) terpaksa berhempas pulas di hadapan komputer untuk mencari maklumat di internet. 

Bagi yang da "pakar" tu, video ni biasa saja sebenarnya. Tapi saya yakin ada ramai yang tak tahu trick seumpama ini (merujuk video). Saya sendiri pun sebenarnya baru tahu cara-cara membuat carian gambar yang sama dengan cara menarik (drag) gambar tersebut ke kotak carian. Lebih cepat dan sememangnya berkesan. Jadi, jom tengok video di bawah ni. Semoga bermanfaat~



Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...