Thursday, November 24, 2011

5 Hacker Wanita Yang Paling "Top"

0 comments
Kita selalu mendengar berkaitan Hacker Lelaki, Bagaimana pulak dengan Hacker Wanita???Mestilah ada jugak kan???Manatau kawan perempuan anda juga adalah hacker!!Hah..pada entri kali ini saya ingin berkongsi berkaitan 5 orang Hacker Wanita yang paling top pada masa ini! Check it out~>


Ying Cracker 
Ying Cracker adalah seorang guru dari Shanghai. Dia mengajar asas-asas bagaimana untuk menukar alamat IP atau pejabat mengelap kata laluan. Beliau seorang pakar dalam penulisan perisian berkaitan hacking dan mencaj pada harga tertentu untuk tutor mengunakan perisian hacking tersebut. Beliau juga caj antara RMB 500-5000 dalam membantu orang lain "crack" sesuatu perisian dan biasanya memperolehi kira-kira RMB 15.000 sebulan dalam kerjaya ini. Oleh yang demikian, beliau memang layak di sebagai antara hacker wanita paling "top".

Joanna Rutkowska
Joanna Rutkowska boleh dirujuk sebagai sellout wanita yang paling hebat di dunia hacker. Rutkowska adalah anaknya Poland yang mengkhusus dalam membangunkan perisian untuk menentang hacker dalam dunia web.  Beliau telah melancarkan perkhidmatan keselamatan tersendiri permulaan yang dipanggil Invisible Things Labs. Jadi, rasanya beliau juga layak untuk itu.


Kristina Svechinskaya
Kristina Svechinskaya pelajar Universiti New York yang telah ditangkap pada 2 November 2010 kerana menipu bank di Amerika Syarikat dan Britain berjuta-juta dolar. Bersama-sama dengan lapan orang lain, Svechinskaya menggodam beribu-ribu akaun bank . Kecantikan anak kelahiran Rusia ini menjadi aset penting baginya untuk memecahkan pertahan "firewell" yang selalunya dikendali oleh manusia. Ini menjadikannya sebagai "world’s sexiest computer hacker". Beliau telah dibebaskan dengan ikat jamin sebanyak $ 25.000.

Xiao Tian 
Xiao Tian merupakan ketua kepada Girl Security Team iaitu kumpulan hacker perempuan Cina yang kini mempunyai 2217 ahli . Beliau yang hanya berumur 19 tahun merupakan antara genius dalam bidang hacking. Tujuan asal beliau menubuhkan kumpulan ini adalah kerana beliau ingin hacker perampuan juga harus bersaing dalam dunia yang didominasi oleh golongan lelaki ini.

Adler Raven
Adler Raven adalah wanita berpenampilan gothic yang lebih tertarik pada dunia internet. Raven adalah wanita pertama yang pernah mempersembahkan ucapan dalam persidangan DefCon, Beliau secara lantang menegaskan bahawa beliau benci dilebal sebagai “chick hacker.”

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...