Monday, October 10, 2011

~Happy Birthday Naruto~

0 comments
~Assalamualaikum~

Bila aku login 2nd akaun FB aku hari ni,aku ada terima wish "birthday" dari beberapa rakan FB. Aku pun dengan rasa hairan lantas memandang kalendar yang kaku pada dinding berlatarkan warna biru itu.. 10.10.2011.. Aku punya birthday da lepas pun!!aik..dan setelah beberapa ketika, aku tersentak dari lamunan yang menghanyutkan aku dek kerena wish birthday yang aku terima dari rakan2 FB.. Terlintas wajah watak anime kegemaran ku.. Uzumaki Naruto...Yah..hari ini adalah hari jadi dia.Yang ke berapa???Emm..aku pun tak pasti sebenarnya..kejap2,aku nak rumuskan sesuatu berdasarkan fakta2nya..ahaha..Macam kes serius la pulak kan???  Siri Naruto bermula pada tahun 1999,dan pada ketika itu umurnya 12 tahun, jadi maksudnya umurnya sekarang adalah 24 tahun.. Tetapi dapat di sangkal dek kerana dalam Naruto Shipudden yang bermula tahun 2007,dan beliau berumur 16 tahun jadi umurnya sekarang 20 tahun???Eh..betul ke aku kira ni!!!hah..macam tu la agaknya...
 
jadi kesimpulan yang saya buat disini...Umur sebenarnya Uzumaki naruto pada tahun 2011 adalah sama dengan umur saya iaitu 22 tahun.. Kenapa?? sebab 20 < 22 < 24 (22 di tengah2 antara 20 dan 24).. Ni lah formula yang paling basic...ahahaha...Sukati saja kan!!!Well..semuanya hanyalah andaian saya..tiada kena mengena dengan yang masi hidup dan tengah membaca blog ini mahupun yang telah "mati meninggal dunia" (teringat ayat2 seorang kawan dulu...ahahaha) nway!!tahun ni merupakan tahun ke-12 bagi siri Naruto.. Semoga Kishimoto Masashi dapat terus dan meneruskan siri ini dengan cerita2 yang mengasyikkan!! Uii..agak panjang lebar jua entri pasal birthday Naruto ni ye...Apapun..Aku chaw la dulu...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...